در روز بیستم مهرماه، همزمان با اکران فیلم «شهر گربه ها» برای داوران کودک و نوجوان و اصحاب رسانه، نشست خبری فیلم با حضور عوامل و بازیگران این فیلم و با همراهی هامون شیرازی برگزار شد و عوامل فیلم در این نشست خبری به سؤاالت خبرنگاران پاسخ دادند.
کارگردان فیلم شهر گربه ها در جمع خبرنگاران گفت: دوست دارم فیلم هایم فقط بیننده داشته باشد و گاهی در کنارش مطلبی آموزنده برای کودکان بیان شود. می خواهم بچه ها به سینما بیایند و از دیدن فیلم ِ هایم کیف کنند. من هرساله برای حضور در جشنواره، دلتنگ اصفهان میشوم. جشنوارۀ فیلم های کودکان و نوجوانان در اصفهان زاده شده و پرورش یافته و سینمای کودک به کمک اصفهان رشد پیدا کرده است.
سید جواد هاشمی در پاسخ به پرسشی دربارۀ سیاسی بودن فیلم و ضرورت حضور شخصیتی مشابه دونالد ترامپ در آن گفت: در نشست خبری تهران نگفتم فیلم سیاسی نیست. گفتم خودم سیاسی نیستم. شهر گربه ها سه لایۀ مختلف دارد.لایه اول شیرین، طنز، موسیقایی و از لحاظی منتقدانه است. لایه ی دوم برای پدر و مادرها و کسانی است که به سینما می آیند و اتفاقات فیلم خیلی برایشان اهمیت ندارد؛ اما لایه های زیرین برای کسانی است که منتقد بسیاری از مسائل هستند؛ بنابراین چهبسا به سیاست هم مربوط باشد. از شخصیت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به عنوان یک کمدین استفاده کردم. نخواستم کسی را گریم کنم که بچه ً ها اصلاً درگیر لایه زیرین سیاسی نشوند.
وی ادامه داد: بچه های دهۀ شصت «شهر موش ها» را دیدند، اما کسی راجع به پیام های شهر موش ها و فیلمهای دیگر مثل «پاتال و آرزوهای کوچک» و «گلنار» چیزی نمی گوید. وجود این فیلم ها باعث شده که دهۀ شصتی ها بچه هایشان را به سینما بیاورند. بچه های امروز هم اگر شهر گربه ها را دوست داشته باشند فرزندان خود را بیست سال دیگر به سینما خواهند آورد. اصلاً کاری با پیام شهر گربه ها ندارند. شهر گربه ها فیلمی مفرح است که می خواهد تلنگری کوچک بزند. اینکه بچه ها پیام فیلم را دریافت نکنند مهم نیست. برای بچه ها اهمیت ندارد که چه کسی فیلم را ساخته است. کامبوزیا پرتوی آثار فاخر دهۀ شصت مانند گلنار را ساخته بود، اما الان هیچکس اسمش را به عنوان کارگردان به یاد ندارد. معتقدم بچه ها نباید با هیچ تلخی سینما را ترک کنند.
این کارگردان ادامه داد: نباید به فکر این باشیم که شخصیت ها درون فیلم، تاریخ مصرف دارند. بچه های امروز هنوز فیلمهای قدیمی حوزۀ کودک را نگاه می کنند. دوست دارم که سال بعد فیلم «امپراطوری میمون ها» و «شهر گربه های 1 »را بسازم.
هاشمی تأکید کرد: من از سینما هرگز پول درنیاورده ام. خانۀ مادرم و ویالیم را در راه فیلمسازی از دست دادم، چون تنها چیزی که برایم مهم است لحظه ای است که بچه ها فیلمم را دوست دارند و از ته دل می گویند : «کیف کردیم» . این لحظۀ بسیار خوبی است.
میرطاهر مظلومی، بازیگر فیلم شهر گربه ها نیز در این نشست ضمن ابراز خوشحالی برای برگزاری جشنواره در اصفهان اظهار کرد: باید با این حقیقت روبه رو شویم و بدانیم جسارت سیدجواد هاشمی ستودنی است؛ ذهن او زلال و فارغ از معیشت است و این یک قدم رو به جلو محسوب میشود. دورۀ انیمیشن های بافتنی و عروسکی تمام شده و باید به دنبال رنسانس کودک باشیم و به آن نزدیک شویم. ما به دلیل نداشتن ابزار لازم مدرنیته، گریم های سختی را تحمل کردیم تا به شخصیت های داستان نزدیکتر شویم. اگر ابزار و تجهیزات به سینمای ایران اضافه نشود، به مرگ سینمای کودک منجر می گردد.
یوسف تیموری، دیگر بازیگر فیلم شهر گربه ها اظهار کرد: فیلم در مورد منطقه ای است که برخی محدودیت ها در آن وجود دارد، سلایق مختلف در آن زندگی میکنند و برای زرق و برق دوست دارند به شهر گربه ها مهاجرت کنند. پیام فیلم این است که ما نه همان زرق و برق، اما تا حدی آنها را در چارچوب کشور ایجاد کنیم تا مجبور نباشیم مهاجرت کنیم. امیدوارم انواع سلیقه ها در سراسر دنیا، با حفظ فرهنگ خود در کنار هم زندگی کنند. این دیدگاه من به عنوان کسی است که از بیرون به فیلم نگاه می کند.